Menu
b1

Vijesti

U ponedjeljak 17. kolovoza započinje drugo izdanje Ljetne škole košarke

 • Hits: 124

U ponedjeljak, 17. kolovoza, započinje drugo ovogodišnje izdanje Ljetne škole košarke Košarkaškog kluba Pula 1981. Nakon iznimno uspješne prve "ture" u srpnju, očekuje se velik odaziv mladih košarkaša i u ovom izdanju. Obzirom na početak seniorskih priprema u ovom izdanju neće biti trenera Mirka Marića pa će uz Lea Krizmana s djecom svakodnevno raditi trenerica Maja Percan, nova članica Bijeloplave obitelji. Treninzi će se tradicionalno održavati na vanjskim terenima Doma Braće Ribar u terminu od 8:00 do 9:30 sati te će trajati dva tjedna, odnosno do petka, 28. kolovoza 2020.

U školi, kao i obično namijenjenoj djevojčicama i dječacima od 1. do 8. razreda osnovne škole, mladi će igrači naučiti osnovne vještine košarkaškog sporta, od baratanja loptom do temeljnih košarkaških kretnji. Djeca osim što u školi košarke nalaze prostor za stjecanje košarkaških znanja i vještina, nalaze i prostor za druženje, razonodu i zabavu i to sve pod okriljem stručnog trenerskog kadra.

Kotizacija za Školu košarke iznosi 149,00 kuna, treninzi će se odvijati uz poštivanje svih sigurnosnih mjera koje su u ovom trenutku na snazi, a za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na službeni mail kluba This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. te na broj mobitela 098/973-6208.

Sretan rođendan Sijo!

 • Hits: 41Sve najbolje povodom 44. rođendana našem članu Upravnog odbora Semilu Sijamhodžiću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Sretan rođendan Kiki!

 • Hits: 171


Sve najbolje povodom 23. rođendana našem bivšem igraču Kristijanu Andabaki! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Trener Nicević sljedeći tjedan na okupljanju U16 reprezentacije Hrvatske

 • Hits: 158

U skladu s usvojenim programom i kalendarom natjecanja, trener Pule 1981 Sandro Nicević sljedećeg će tjedna otputovati na pripreme U16 reprezentacije Hrvatske koja će se okupiti od 16. do 24. kolovoza 2020. godine u Velikoj pokraj Požege.

Iako ovog ljeta nismo mogli svjedočiti natjecanjima reprezentacija mlađih kategorija, s obzirom na to da je zbog pandemije koronavirusa FIBA otkazala i sva Europska prvenstva, od sredine kolovoza reprezentacije će se ipak okupiti na mini pripremama, a našem treneru Niceviću dodijeljena je uloga Glavnog trenera kadetske reprezentacije.

Sutra kreće novo izdanje Ljetne škole košarke

 • Hits: 197

Nakon samo nekoliko dana odmora loptanje pod obručima se nastavlja za naše najmlađe košarkaše. U ponedjeljak, 20. srpnja započinje tradicionalna Ljetna Škola košarke Košarkaškog kluba Pula 1981, koja će se svakodnevno održavati na vanjskim terenima Doma Braće Ribar od 08:00 do 09:30 sati. Škola košarke je, kao i obično, namijenjena djevojčicama i dječacima od 1. do 8. razreda osnovne škole, s kojima će ovog ljeta raditi treneri Mirko Marić, Sandro Nicević i Leo Krizman.

U školi će mladi igrači naučiti osnovne vještine košarkaškog sporta, od baratanja loptom do temeljnih košarkaških kretnji. Djeca osim što u školi košarke nalaze prostor za stjecanje košarkaških znanja i vještina, nalaze i prostor za druženje, razonodu i zabavu i to sve pod okriljem stručnog trenerskog kadra.

Kotizacija za Školu košarke iznosi 149,00 kuna, a za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na službeni mail kluba This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. te na broj mobitela 098/973-6208, a upis se može izvršiti i u ponedjeljak prije samog treninga.

Sretan rođendan Fefa!

 • Hits: 60


Sve najbolje povodom 54. rođendana našem članu Uprave Robertu Perkoviću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Bijeloplavi "obiteljskom" utakmicom zaključili ljetni ciklus treninga

 • Hits: 262

Veselo je bilo jučer poslijepodne na "gumenom" igralištu pored Doma sportova Mate Parlov gdje su mladi košarkaši Pule 1981 zaključili dvomjesečni post-Covid ciklus treninga "obiteljskom" utakmicom. Podijeljeni u dvije ekipe vođene od strane trenera Sandra Nicevića i Lea Krizmana, te uz pomoć specijalnog gosta, bivšeg igrača Puležana Nika Travice, Bijeoplavi su u sjajnoj atmosferi imali priliku pokazati svoje vještine pa nije nedostajalo atraktivnih poteza i koševa. Za sam kraj dečki su se počastili odličnim kolačima našeg sponzora Brionke Pula.

Pred klincima Pule 1981 je sada ljetna pauza, vrijeme za opuštanje i kupanje, a plan je s treninzima nastaviti krajem kolovoza. Oni najmlađi će pak, od ponedjeljka 20. srpnja, svako jutro i dalje trenirati na vanjskim terenima Doma Braće Ribar u sklopu tradicionalne Ljetne škole košarke koja će i ove godine trajati dva tjedna i za koju su prijave i dalje otvorene.

Uspješno okončano još jedno izdanje Ljetne škole košarke

 • Hits: 362

Unatoč problemima vezanih za epidemiološke mjere, unatoč ponekad i nesnosnoj vrućini, u petak je uspješno okončano još jedno izdanje Ljetne škole košarke Košarkaškog kluba Pula 1981. Mladi košarkaši, rođeni od 2006. do 2012. godine, odradili su jedanaest treninga u dvanaest dana, a sve je okončano u iznimno veseloj atmosferi na vanjskim terenima Doma Braće Ribar današnjom podjelom diploma, nakon koje su se svi sudionici počastili "slatkom" marendom i okrjepom.

"U klubu smo iznimno ponosni na ovogodišnje izdanje naše tradicionalne "školice", kako je od milja zovemo" - istaknuo je Leo Krizman te dodao - "Ovog ljeta se sve zakompliciralo zbog dobro poznate situacije s pandemijom, do zadnjeg trena smo strepili hoćemo li uopće biti u mogućnosti odraditi treninge, a sada, nakon dva tjedna, možemo samo konstatirati da se isplatilo potruditi se oko svega, znoj i osmjesi klinaca nakon svakog treninga najbolji su dokaz da radimo nešto kvalitetno".

Zadovoljstvo nije krio ni Mirko Marić. "Veoma sam zadovoljan, ovo mi je prva Ljetna škola košarke kao treneru i raduje me što su djeca pokazala iznimno veliku želju za učenjem košarke, a pored toga bili su jako disciplinirani i koncentrirani. Zaista za svaku pohvalu".

Posebne zahvale idu i specijalnim gostima koji su u ova dva tjedna posjetili naše mlade košarkaše, bivšim igračima Bijeloplavih Niku Travici i Mateju Raduniću te naravno, treneru Sandru Niceviću, koji je zbog privatnih obveza bio spriječen biti prisutan na terenu, ali je logistički veoma pomogao "na daljinu". 

 

Sretan rođendan Riad!

 • Hits: 163

Sve najbolje povodom 15. rođendana našem igraču Riadu Rustemiju! Najiskrenije čestitke od strane svih suigrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Sretan rođendan Denis!

 • Hits: 104

Sve najbolje povodom 16. rođendana našem igraču Denisu Vugdaliću! Najiskrenije čestitke od strane svih suigrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Započele prijave u Ljetnu školu košarke

 • Hits: 394

Košarkaški klub Pula 1981 poziva u Ljetnu školu košarke sve zainteresirane djevojčice i dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Tradicionalna Ljetna škola košarke ove godine počinje u ponedjeljak 20. srpnja i trajat će do petka 31. srpnja 2020 godine. Treninzi će se odvijati svakim danom osim nedjelje na vanjskim terenima Doma Braće Ribar u Puli u terminu od 08:00 do 09:30 sati.

U školi će mladi igrači početnici naučiti osnovne vještine košarke, od baratanja loptom do temeljnih košarkaških kretnji, od koordinacije i ravnoteže do koncentracije i pozornosti, a sve kroz razne vježbe i igre prilagođene njihovom uzrastu. Djeca osim što u školi košarke nalaze prostor za stjecanje košarkaških znanja i vještina, nalaze i prostor za druženje, razonodu i zabavu i to sve pod okriljem stručnog trenerskog kadra.

Mlade košarkaše također očekuju i atraktivni gosti iznenađenja, a sve uz poštivanje svih sigurnosnih mjera koje su u ovom trenutku na snazi. Kotizacija za Školu košarke je 149,00 kuna, a za prijave, kao i sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati na službeni mail kluba This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. te na broj mobitela 098/973-6208.

Sretan rođendan Đuka!

 • Hits: 143


Sve najbolje povodom 58. rođendana članu našeg Nadzornog odbora Ivanu Đukiću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Sretan rođendan Aljo!

 • Hits: 185


Sve najbolje povodom 25. rođendana našem bivšem igraču Aljoši Konjeviću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Matej Radunić iznenadio polaznike Ljetne škole košarke

 • Hits: 166Jutros su mladi polaznici Ljetne škole košarke imali prilike raditi s bivšim igračem Pule 1981, Matejom Radunićem, koji je posljednju sezonu proveo u Italiji, a prije toga branio boje Premijerligaša Škrljeva.

Bivši U-20 reprezentativac Hrvatske s klincima je odradio čitav trening, a polaznici su bili oduševljeni stasitim, 212 centimetara visokim internacionalcem, koji im je pomagao pri izvršavanju vježbi, ispravljao ih i nagradio korisnim savjetima.

"Uvijek se rado odazovem pozivu matičnog kluba, pogotovo kad su klinci u pitanju" - objasnio je Raduna nakon treninga. "Drago mi je vidjeti da i kad nemaju škole imaju želju dignuti se ujutro za trening, što manje vremena pred televizorom i na ulici to bolje. Pula je grad sporta i šteta je da nema košarkaškog Premijerligaša, no treneri i čitava ekipa u klubu radi dobar posao i nema sumnje da će rezultati stići".

Sretan rođendan Luka!

 • Hits: 199


Sve najbolje povodom 36. rođendana našem bivšem treneru Luki Božiću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Ljetna škola košarke punom parom u drugi tjedan

 • Hits: 234

Nakon kratkog nedjeljnog odmora vanjski tereni Doma Braće Ribar jutros su se ponovo "užarili" pod lupanjem košarkaških lopti i tenisica. Polaznici Ljetne škole košarke KK Pule 1981 nastavili su s treninzima u visokom ritmu, sve pod stručnim vodstvom trenera Mirka Marića i Lea Krizmana.

Unatoč suncu i vrućini mladi košarkaši maksimalno angažirano odrađuju sve vježbe, a svaki predah koristi se za osvježenje i odmor u ono malo hladovine što je na raspolaganju. Podsjećamo da Ljetna škola košarke ide dalje do petka kada će se održati posljednji trening.

Klinci odradili još jedan tjedan treninga

 • Hits: 231

Još je jedan uspješan tjedan treninga iza najmlađih košarkaša Pule 1981. Unatoč povremenim vremenskim (ne)prilikama Bijeloplavi, rođeni 2003. godine i mlađi, su odradili sve po planu, a treneri Sandro Nicević i Leo Krizman ne kriju zadovoljstvo viđenim, dečki rade maksimalno koncentrirano i predano, a ne fali ni zabavnih, natjecateljskih trenutaka.

Plan je trenirati do 15. srpnja, nakon čega će uslijediti ljetni odmor. Drugom polovinom mjeseca srpnja klub pak ima u planu organizirati tradicionalnu Ljetnu školu košarke za košarkaše početnike, o čemu će svi zainteresirani biti pravovremeno informirani putem klupskih medija.

Niko Travica posjetio polaznike Ljetne škole košarke

 • Hits: 327

Jutros je najmlađe pulske košarkaše na vanjskim terenima Doma Braće Ribar dočekalo atraktivno iznenađenje. Naime, u goste im je stigao bivši igrač Pule 1981, Niko Travica, koji je posljednjih nekoliko godina proveo na sveučilištu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Niko je klincima pokazivao kako pravilno izvoditi vježbe te uvelike pomogao treneru Mirku Mariću tijekom čitavog treninga. Unatoč velikoj vrućini i sparini, igrači, rođeni od 2006. do 2012. godine, su iznimno koncentrirano odradili trening, a kao i svakoj jutra, nije falilo ni smijeha i zabave.

Sretan rođendan Zinn!

 • Hits: 216


Sve najbolje povodom 18. rođendana našem igraču Zinnu Zuberu! Najiskrenije čestitke od strane svih suigrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Započela Ljetna škola košarke 2020

 • Hits: 414

Jutros je na vanjskim terenima Doma Braće Ribar uspješno započelo ovogodišnje izdanje tradicionalne Ljetne škole košarke koju svakog ljeta organizira Košarkaški klub Pula 1981.

Dvadeset i pet, od ukupno trideset upisanih mladih košarkaša, danas je započelo s radom pod stručnim vodstvom trenera Mirka Marića i Lea Krizmana, dok će se trener Sandro Nicević priključiti krajem tjedna. Najmlađi i početnici su se upoznavali s osnovnim košarkaškim vještinama, dok je "iskusnijima" dobro došlo ponavljanje gradiva.

Ljetna škola košarke, u kojoj djeca, osim što nalaze prostor za stjecanje košarkaških znanja i vještina, ali i za druženje, razonodu i zabavu, će trajati do petka, 31. srpnja, a treninzi se održavaju svakog dana od 8:00 do 9:30 sati.

Trener Moris Hadžija odradio trening s Bijeloplavima

 • Hits: 524

Nakon 45-dnevnog "workouta" odrađenog putem Facebook stranice kluba za vrijeme pandemije koronavirusa, mladi košarkaši Pule 1981 jučer su konačno imali prilike upoznati se i raditi s trenerom Morisom Hadžijom i uživo. Bivši pulski igrač danas je renomirani trener koji trenutno radi pod krovom njemačkog bundesligaša Ratiopharm Ulma na razvoju i "skill developmentu" igrača, a jučer je na vanjskim terenima Doma Braće Ribar s obje grupe klinaca odradio zanimljive treninge s naglaskom na tehnici vođenja lopte.

"Vidio sam puno potencijala, dečki su veoma radišni i željni učenja, pravi mladi košarkaši" - izjavio je nakon treninga coach Moris. "Oduševljen sam odazivom i brojnošću, pogotovo s obzirom na nesnosnu vrućinu, a isto tako raduje me i odgovor i izvedba igrača tijekom svih odrađenih vježbi. Straha za budućnost ne bi trebalo biti, možemo biti optimistični, a ja bi ovim putem apelirao na sve nadležne, na čelu s Gradom Pula, da sad više nego ikad stanu iza Košarkaškog kluba Pula 1981" - zaključio je Hadžija, koji se krajem tjedna vraća u Njemačku.

More Articles...

 1. Sretan rođendan Dino!