Menu
b1

Marić: Kvarner nam je nagrada za sav dosadašnji rad

Finale Kupa Krešimir Ćosić za regiju Zapad sutra je na rasporedu u Domu sportova Mate Parlov s početkom u 18 sati kada će košarkaši Pule 1981 ugostiti vodeću momčad Prve muške lige, Kvarner 2010. Bolji poziv trenutno je teško posložiti, momčadi bivših suradnika, trenera Branimira Pavića, nekadašnjeg stratega Puležana sa strane gostiju, i Lea Krizmana, tada sportskog direktora, a danas trenera Bijeloplavih, odmjerit će snage za prolazak među najboljih šesnaest momčadi u Hrvatskoj.

Obje ekipe utakmicu Kupa dočekuju kao vodeće u svojim ligama, s nulom u rubrici poraza, a pored toga momčad pulskog drugoligaša upisala je već i tri pobjede u Kupu, dok će za Riječane, s obzirom na dirigirani ždrijeb, u srijedu biti ovosezonski debi' u tom natjecanju. "Pobjeda u finalu našeg Memorijalnog turnira Josip Joža Sever krajem rujna protiv slovenskog drugoligaša Portoroža pokazala nam je da smo na pravom putu te nam je dala puno samopouzdanja. U prvenstvu nemamo poraza i tako želimo nastaviti do kraja sezone, dok smo u Kupu dogurali daleko i smatram ovu utakmicu protiv Kvarnera 2010 kao nagradu za sav rad i trud u dosadašnjem dijelu sezone" - objašnjava nam u najavi utakmice Mirko Marić, bek Bijeloplavih.

Iako Štemberger i društvo u Pulu dolaze kao izraziti favoriti, Puležani nemaju u planu jeftino prodati kožu. "Kvarner je ove godine na nivou Premijerligaške ekipe, bit će to odličan test za nas da vidimo koliko im možemo parirati. Igramo bez pritiska i tu treba tražiti našu šansu." - naglašava Marić, analizirajući prednosti gostiju. "Gotovo svi igrači im imaju Premijerligaško iskustvo, a neki čak i nivo iznad. Izdvojio bi svog prijatelja Marina Đuguma koji je ovog ljeta napravio zavidan skok u karijeri te Paola Marinellija koji je izvanserijski bek s ABA-ligaškim iskustvom u Ciboni i Krki. Isto tako bit će zanimljivo na suparničkoj klupi imati trenera Pavića, upravo su me on i moj sadašnji trener Krizman 2018. godine doveli u Pulu".

Na koji onda način parirati Kvarneru? "Obrana i pristup moraju biti na maksimalnom nivou. Samo tako se možemo nadati neizvjesnoj završnici" - uvjeren je broj 8 Puležana. "Vratio nam se Mihael Škarica, protiv Kraljevice je pokazao da će biti veliko pojačanje za nas. Nažalost, već neko vrijeme smo bez Pušića, što je definitivno hendikep, međutim Ostojić, Škare i Maurović su odlično "pokrili" njegov izostanak u reketu". Povratak u svoju "kuću" neće predstavljati hendikep za Bijeloplave. "Mate Parlov je ipak naš dom, igramo modernu košarku s puno trke i šutiranja tako da nam povratak svakako odgovara i zbog širine terena".

U Pattinaggiu je u subotu atmosfera bila zaista sjajna, u redovima pulskog drugoligaša ne sumnjaju da podrška navijača ni sutra neće izostati. "Smatram da će pulska publika prepoznati kvalitetu ove utakmice i očekujem najviše ljudi ove sezone. Povratak Đuguma i Pavića u Pulu sigurno će probuditi dodatan interes košarkaških zaljubljenika. Ovo je definitivno za nas do sada "najjača" utakmica sezone te ovim putem pozivam sve navijače da u srijedu u 18 sati dođu u dvoranu i budu naš šesti igrač" - zaključuje šuter Pule 1981.