Menu

Vučinić: Idemo u Pazin pokazati zašto smo prvi na ljestvici

Šesto je kolo Druge muške lige Zapad pred košarkašima Pule 1981, koji će u nedjelju u goste kod nove momčadi u ligi, pulske Istre, osnovane od strane bivšeg igrača Bijeloplavih, Christophera Hortmana, kojem je upravo pulski dres, 2018. godine, bio prvi u Europi. Osim Amerikanca, za Istru igra još nekoliko bivših igrača Pule 1981, Dino Rakić, Franko Koljanin, Nikša Paravinja, samo su neka od imena, a s klupe ih vodi također bivši trener Puležana, Luka Božić.

U posljednjem kolu momčad pulskog drugoligaša imala je jači trening u dvorani Finida u Poreču, gdje su lakoćom svladali Adriju s čak 56 koševa razlike. "Znali smo da smo protiv ekipe našeg bivšeg suigrača Dojkića favoriti i smatram da smo tu ulogu u potpunosti i opravdali, odigrali smo agresivno, a istovremeno i rutinirano" - opisuje posljednju pobjedu Nikola Vučinić, bek Pule 1981, jedine neporažene ekipe u ovom prvom djelu prvenstva.

"Prilično smo mlada momčad, gladni smo pobjeda, željni uspjeha, treniramo zaista jako, guramo svakodnevno jedni druge, mislim da je to glavni razlog što smo u prvih pet utakmica upisali pet pobjeda" - decidiran je broj 1 Bijeloplavih. "Utakmica protiv Kvarnera 2010 u Kupu Krešimira Ćosića bila nam je dobra škola, vidjeli smo na čemu moramo raditi i koje su stvari potrebne za igrati Prvu ligu, istu onu kojoj težimo".

U nedjelju, s početkom u 15 sati, momčad trenera Krizmana gostuje dakle kod Istre. "Gostujemo kod Istre u Pazinu, iako su klub iz Pule, ali ne osvrćemo se previše na te detalje, gledamo isključivo sebe i idemo odigrati jednu jaku, vjerujem i tvrdu utakmicu" - objašnjava bek Puležana. "Analizirali smo protivnika, kao i svaki put do sada, za susret se spremamo kao i za svaki drugi, malo nam remeti ritam činjenica da dan prije utakmice nećemo trenirati zbog praznika, ali u Pazin idemo pokazati zašto smo prvi na ljestvici te tamo želimo i ostati" - zaključuje optimistično Vučinić.